Kalau dah namenye perempuan...:)

>> Saturday, January 31, 2009

My other hobby for now (trying new recipes! & also improving recipes that i'll already make b4)..not sure they're tasty or not, but as long as my other half Cg Fly love it, I will feel happy :)..I'm not an expert in cooking, but becoming a mommy makes me wants to experiment more in cooking!


Tapi masak sendiri ni bagus sebenarnye..selain lebih menjimatkan, u can also control the amount of ingredients like oil, sugar ,salt etc... & control ur health too!Lagi satu...asyik gmbr2 animals & sceneries je aku ni kan, jom layan mata & perut pulak weekend ni yea...

Simple cheesecakeLapis brownies cheeseSuper moist choc cakeMacaroni & cheeseAkok
Pasta goreng oriental
Cinnamon roll badam

17 comments:

Rui January 31, 2009 at 11:29 AM  

1) wahh, so tempting.. bila catlina & fly nak buat open house ni jamu meal² dalam gambo tu kepada bloggers, he he..

2) nice work, teruskan hobi memasak & juga photography ;) cheeers ~

Zatil January 31, 2009 at 3:03 PM  

Ooohhh terliur pulak saya :). Tak post-kan resepi-resepi masakan tu dalam blog ni ke? ;)

dilaOHdila January 31, 2009 at 3:20 PM  

wah DOC
terliur dibuatnya. cheesecake tu buat urang yang lihat terpaksa simpul tisu taruk kat bibir ni. Bukan apa takut........
TAKUT NGENCESS!!!!!!1

kuizikel January 31, 2009 at 5:43 PM  

pergh, i like cheesecake..smlm beli kat secret recipe yg marble cheese cake tu tak sedap..huhuhu.. nk mkn yg oreo tu dah abis..

bila leh rasa cheesecake cat ni..

betul la dila.. bleh ngences siot

BuDakHutaN February 1, 2009 at 1:44 PM  

dalam byk2 kategori amek gambr...amek gamabr makanan yg tak best... sebab...buwat aku lapar...hehehe

Prince Of Metroxylon February 2, 2009 at 1:01 AM  

Arlow Kak or Adik.. hehe... Prince mok menimba ilmu d dada la... What model camera yang u pake sekarang???

Oso, what type of camera u advice Prince beli as a beginer... Jelous tengok ur pic 2 ler... Hehe...

Pls help me...

CatlinaFly February 2, 2009 at 8:25 AM  

rui: boleh saje..janji rui leh dtg rewang (tolong masak ) hehehe

zatil: hmm..sy tak letak resepi kat sini coz nanti jadi blog resepi pulak !:) anyway, all the recipes u can get in my other blog at http://catlinaflybaby.blogspot.com
(yg ini blog rojak, mcm2 ade hehehe..)

CatlinaFly February 2, 2009 at 8:26 AM  

dila: hehehe...amboi takkan smpi letak tisu kut..hahaha

kuizikel; sy kalo g secret recipe,sy suke yg baked cheesecake atau new york cheese cake..kalo dah campur2 tu tak rasa cheese dia..

CatlinaFly February 2, 2009 at 8:30 AM  

en_me: nak tau sedap ke tak, kene tny org yang ngetest sume ni...cg fly hehehe

budak hutan : :)

prince: i'm also a beginner like u!mase beli tu, tny kwn2 yg dah ade kamera ni & juga pendapat salesman..sy guna nikon D60 ..pastu bila ade rezeki lebih sikit, tmbh2 speedlight(flash..), tripod...so nak advise tu tak smpi tahap advisor lagi la..tapi setakat ni guna d60 ok je..user friendly..

DrSam February 2, 2009 at 4:33 PM  

boleh buat buku masakan, foto dah cantik-cantik (text book quality), cuma masukkan resepinye aje.

CatlinaFly February 2, 2009 at 4:57 PM  

dr sam: :) buat layan mata je dr sam..lagi satu bila dah siap masak selagi tak amik gambo, sape2 takleh mkn!heh..

Linda Latip February 2, 2009 at 5:27 PM  

dear..aiseh u bikin perut i gendang la..haha, i love cooking too btw hehe..cume kek tk sgt,suke beli je sbb tak reti buat haha.. Anyway, u preggy ye..wow..besnye..take care ey..

re: huhu buleh² cm bes je tmpt tu..naty add me on ym ey..nk tau kt ne tu ehe

senget February 10, 2009 at 11:14 AM  

wah! wah! wah!
gilek aa...
kecor lior cmni!!!
kekekeke.. :P
xbley tahan!! :P
nyum nyum nyum!!!

bOBo February 11, 2009 at 9:05 AM  

i luv culinary photography.
nice pic catlina.:)

mimie kusya February 16, 2009 at 6:52 PM  

aduhaiii.. best nye sume! bleh jd sifu mie nih..weeee

farahk April 12, 2009 at 11:14 AM  

first jalan2 kt blog ni nmpk gmbr cheese cake n brownie cheese tu!adeh..cair tgk.
ley ajar tak??heee~

Post a Comment

Pesananku

Blog ni gunakan bahasa rojak & juga short forms..harap maafkan sy.Gaya bahasa yang digunakan, ikut mood entry,mood gambar dan juga mood orangnye..heheh..
Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP