I wish to turn back time

>> Sunday, March 21, 2010

There are children playing in the street who could solve some of my top problems in physics, because they have modes of sensory perception that I lost long ago.

J. ROBERT OPPENHEIMER, quoted in Pearls of Wisdom


Here comes the birthday cake!

>> Friday, March 19, 2010

Happy first birthday to my daughter Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai

18.03.2010- One year already!

She's not well..baru baik demam tapi masih selsema dan batuk. A wee bit cranky during the photoshoot..

Also visit us at KedaiGambarKami!


Splash splish sploossshhhh

>> Thursday, March 18, 2010

Tengoklah mama E-ein, so lazy, mandikan dia dalam sinki je! :) but actually she likes it!Nangis2 bila mama tutup paip air tu.Nanti dah besar sikit, tak muat dah duk dlm sinki tu sayang!


I believe the children are our future...

>> Friday, March 12, 2010

Saje2 try edit mcm ni..konon2 E-ein hold the earth hihi..btw,the original photo is this...
Have a cheerful weekend and happy school holiday!


At playground...

>> Wednesday, March 10, 2010

Taken at a playground, where I brought my baby daughter for an evening stroll....Actually i was planning to take photos with sunset as background, but as the dusk was coming in, the mosquitoes were getting merrier!Could'nt risk my sweet baby skin bitten by them!**added some filter effects-lens flare to bring up the mood...


Tips from Kak Zubye,Eyes of Grace Founder

Mulai hari ini, sy berazam utk update blog ni walaupun takde gambar..maybe leh update tentang tips yang pernah sy cuba atau baca...semangat!

Ku suka sangat tgk mata kanak2 or babies yang sparkle...dan glad that founder of EOG, Kak Zubye, sependapat dgn aku..aku memang selalu jenguk web kak Zubye ni, for inspiration..ini ialah tips dari website beliau:

"Photography tips :

Masa klinik photo ahad lepas, ada peserta yang tanya saya on how do I captured those sparkling eyes in kids?

ok.. Saya nak share sket tentang experience dan apa yang saya buat untuk mendapatkan mata yang sparkle tu..

When capturing children photo.. I always target that i will have at least one picture of the kid having eye contact with me. I target it has to be my strength in kids photography (my style/signature). So, memang saya aim sangat2 bab tu.. thus i need to make sure bila i capture the kid look at my camera, i always wanted the eyes to tell everything in a photo. Saya mesti make sure mata itu yang akan menyentuh hati orang yang melihat. Some says.. Eyes are getaway to the soul. It is true indeed!

For me, in portraiture, (tak kira kids or adults), the face is most expressive part of the body, and of the face, the eyes are most important. You might be forgiven for getting any part of the image out of focus, EXCEPT THE EYES

Ok.. camne nak buat? masa amik gambar especially yang nak menonjolkan mata dia tu.. always pay attention on how light illuminating the the child's eyes. Look for the catchlights. Catchlight is a little reflections in the eyes that shows life and sparkle. It is just a m
atter of turning the child to get the light just right in her/his eyes. Dengan bahasa yang senang.. Contohnya kalau outdoor, the best catchlight is from the sky. So place the child to get the catchlight dan nanti a little reflection of the light from langit tu akan ada dalam mata dia :-) itu yang buat mata dia sparkle."

Gambar ni dah lama,masa ni E-ein umur 7 bulan tapi the sparkle is there...:) Anak jiran..Farhan name dia...see the sparkle?Farhan ni aktif orangnye, susah tau nak suruh dia maintain pose ni, kena cepat2 amik! Yang ni amik kat internet tapi lupe dah add dia , tak copy...see the eyes..


Try and error...

>> Monday, March 1, 2010

Taken on the 7th floor hotel's room window during my work trip to Penang . I didn't bring my tripod, so I ended up adjusting the camera to the window pane instead.But it still cannot steady my hand perfectly . Will try more next time....Here are not-really-my-best trail of light photos ....

Tips: to catch this trail of light, experiment with slower shutter speed and wider apperture..



Blog ni gunakan bahasa rojak & juga short forms..harap maafkan sy.Gaya bahasa yang digunakan, ikut mood entry,mood gambar dan juga mood orangnye..heheh..
Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP