Bila tinggal sorang-sorang...

>> Tuesday, November 25, 2008

Malam tadi, Cg Fly ngeteh dgn kawan dia yang baru balik dari Sarawak..aku tak ikut ler,malas nk kuar lagipun aku tak kenal kwn dia tuh, nanti kekok lak kan..kawannye balik utk majlis akad nikah nya yang dijadualkan Sabtu ni kalau tak silap aku lah..so tinggallah aku dgn kucen2 aku je kat umah..hehe..ape lagi..photoshoot lagi..

Model: Oni (which means monster in Japanese - kalau tak silap)
Umur: 4 tahun , castrated male
(masa ni, sekor lagi kucing aku Cibi, dah tido, so aku tak amik gmbr dia)

Oni nampak boring je..jom amik gmbr jom?
Oni:" hah..amik gambar?Nak!nak!"

Oni: ok tak posing macam ni...?

Eh Oni nak g mane tuh?
Oni: Adelah...ikut jelah..

Oh..nak garu scratching pole dia rupenye..
(tapi kdg2 dia ni kene sebat bontot jugak sbb suke garu sofa!)

Ala manje2..(upah manje lepas amik gmbr)..

Oni was given to me by my ex-boss masa keje private dolu2...i intended to buy him that time, tapi dah org kasik free, amik jelah.. hehe..Oni ni byk health problem masa duduk kat petshop(kurap & diarrhea), dan alhamdulillah, sejak aku jaga dia, tak penah dia sakit teruk lagi dah.

Sekarang, Oni dah manje dgn Cg Fly sbb aku dah tak bagi dia duduk atas perut aku lagi dah..senak weii..Oni ni bukannye kecik lagi dah!(Sorry Oni yer..bukan tak sayang Oni lagi tapi dlm perut ni dah ade baby..Oni tu dah berat sgt, Catlina tak larat nak riba selalu...Cg Fly kan ade, Oni leh duk atas perut dia haha)..cayang Oni mmmuaah!

20 comments:

HasraRazali November 25, 2008 at 9:34 PM  

Alla....comey nyer Onni ni...geram tgk...tambah lak shoot2 yg amat cantik...eii...bila ni nk ambik DLSR satu ni (dh berjuta kali duk cakap, tapi takde nyer jugak ek..hehehe)

doBot November 25, 2008 at 11:35 PM  

Heheheh...cumilnyer Oni tu. pandai posing lak tu. kim salam kat dia yek.

yong November 26, 2008 at 12:05 AM  

ehhh geramm tul lah dgn Onni tu..tapi kan, yong takuuuut dn kucing da...

hehehehehe

Maza's November 26, 2008 at 12:30 AM  

Salam....wawawawawawa bosan2 pun leh jadi keje ek dgn kuching wonni (oni) hahahaha jgn marah ek. mmmmmm nanti baby lahir letak nama wonni lak....hehehhe bubye....

CatlinaFly November 26, 2008 at 8:34 AM  
This comment has been removed by the author.
CatlinaFly November 26, 2008 at 8:34 AM  

hasra: caiyok2!akak doakan cita2 hasra akan tercapai jua..

CatlinaFly November 26, 2008 at 8:37 AM  

dobot: wokeh!

yong: hihi yong mcm kwn sy ah, dia dtg umah, sy tak tau dia takut kucing, sekali masuk2 umah je oni terjah dia, menjerit dia takut!..

CatlinaFly November 26, 2008 at 8:38 AM  

Maza: heh nanti dua2 konfius sy panggil anak ke panggil kucing nih!

Mama Mya November 26, 2008 at 1:37 PM  

salam ziarah.. wah cantiknye gambo2 kat sini.. comeylaa kucing tue.. boley pinjam hehehe

dilaOHdila November 26, 2008 at 2:44 PM  

tCikgi Cat
comelnya kucing2 nih
pandai posing erk...
seolaholah dia tahu tuannya ni memang photographer
superb betul!!!!!

en_me November 27, 2008 at 10:00 AM  

castrated tewww maksudnyer dah di'kasi' anunyerrr.. kannns

CatlinaFly November 28, 2008 at 9:12 AM  

mama mya: macih dtg sini..dtglah selalu ek..

dila: yep..oni mmg semulajadi pandai posing & semulajadi mengade2!hahaha..kekedang tak larat nk layan kerenah dia..nanti ade baby mesti dia jeles tuh

CatlinaFly November 28, 2008 at 9:13 AM  

en_me: ye betul...sy lah yg "castrate "kan oni tu..masa tu dia kecik lagi..baru 5 bulan..

jus call me ida.. November 29, 2008 at 4:46 PM  

mmm comelnya onni... mana nak carik yer tempat kucing mencakar tu?? my cats tak bleh dibawak masuk umah.. trus dia cakapnya sofa yang bahagian leather tu..

CatlinaFly November 30, 2008 at 1:12 PM  

dr ida: kat petshop bisanye ade jual..dlm lingkungan rm50 - 200++..yg aku punye tu beli kat kdai member, after diskaun & jek2 (hehe) dptlah rm60...bagus beli yg lebih tinggi dari ketinggian kucing ko bila dia berdiri dgn dua kaki blkgnye,supaya senang dia nak mencakar..tapi kalo rajin leh gak buat sendiri :)

Galuh Cendra Kirana December 11, 2008 at 1:52 PM  

Huhuhukk..nice pics sis...salam kenal, Cat..saye suker pic kucing ni..cantik dan berkisah...syabas!

CatlinaFly December 11, 2008 at 6:15 PM  

ali rico & galuh: tengkiu2!! oni pun kem salam kat anda berdua..hehehe

Graphic Design Crew April 25, 2009 at 10:41 AM  

akak.. sgt cntek sume pic2 2.. hehe... suke3

Kias Fansuri March 9, 2010 at 11:55 AM  

akak..xbek amik gamkucin..tu kucin tu cepat mati..hehe.. org tua2 kate la..

Post a Comment

Pesananku

Blog ni gunakan bahasa rojak & juga short forms..harap maafkan sy.Gaya bahasa yang digunakan, ikut mood entry,mood gambar dan juga mood orangnye..heheh..
Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP