Gambar boleh menipu..;)

>> Friday, December 24, 2010




...tapi dihalalkan utk memperbaiki gambar...LOL..

Gambar-gambar asal
Anak saya di tepi pantai yang tidak berawan(Pantai Rhu Sepuluh, Terengganu)

Gambar awan di ladang IVM, tempat kerja saya..

Hasilnye...

Normal colour

Black & White


Vintage(konon2nye lah haha)

Bagi saya hasilnya agak comot dan masih byk kekurangan,sebab sy amik masa yang sekejap utk membuatnya(waktu rehat makan tghari)...perlu diperbaiki lagi :)...saya pon masih mencuba-cuba sahaja...

Tips yang sy pernah baca di internet:

1.Ambil gmbr awan (yang cantik) byk2
2.Jadikan simpanan/koleksi
3.Bila anda mengambil gambar2 di kawasan yang tidak berawan, anda boleh mengedit awan2 tadi ke dlm gmbr tersebut :)....

setiap pagi sy melihat ke langit utk mencari awan yang cantik.selalunya, dlm sebulan, ada satu atau dua kali je awan seperti di atas.Tetapi, kalau lokasi yang anda jadikan background dah memang ada awan, itu satu bonus sebab tak yah buang masa nk edit :)


6 comments:

baincardin December 24, 2010 at 4:04 PM  

gambar cun! ^_^ cuba buat HDR, sure lagi cun! ^_^

CatlinaFly December 24, 2010 at 4:27 PM  

baincardin: tak cukup ilmu lagi nak wat HDR..sy masih belajar ni :) tq for the compliment

WhatKarenSees December 25, 2010 at 12:25 AM  

Beautiful little girl and very talented editing. Perfect image!

IHSAN KHAIRIR December 25, 2010 at 7:19 PM  

huiyoo jadik lah edit... kalau tak beritau, ingat memang originally mcm tu.

CatlinaFly December 25, 2010 at 9:23 PM  

karen: oh my...u think so?Tq karen!

Post a Comment

Pesananku

Blog ni gunakan bahasa rojak & juga short forms..harap maafkan sy.Gaya bahasa yang digunakan, ikut mood entry,mood gambar dan juga mood orangnye..heheh..
Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP